Este Trump ceea ce pare?

NATO:

Președintele SUA, Donald Trump, i-a adresat o scrisoare președintei Lituaniei, Dalia Grybauskaite, în care și-a exprimat susținerea pentru integritatea Ucrainei și a folosit un limbaj asemănător cu cel al predecesorului său, Barack Obama, lucru ce ar putea fi bine primit la Kiev și în rândul aliaților europeni, relatează vineri agenția Reuters.

‘Lituania este un aliat valoros al NATO care oferă un exemplu prin angajamentul față de apărarea comună, evidențiat prin creșterea cheltuielilor de apărare pentru a îndeplini criteriile convenite în cadrul NATO’, menționează Donald Trump.

Acest mesaj transmis Lituaniei poate fi considerat încurajator pentru statele din flancul estic al NATO, care se tem de Rusia și de posibilitatea ca Trump să fie mai conciliant cu Moscova, mai ales că luna trecută el a caracterizat NATO drept o organizație ‘învechită’, cf. Agerpres

De data asta declarația are și număr de înregistrare și folosește si un canal diplomatic. Declarație fără echivoc a președintelui american menită să avertizeze Rusia, aflată în plin ritual de curtare a lui Trump, că nimic nu s-a schimbat.
China – altă declarație cu număr de înregistrare:

Cei doi șefi de stat au purtat o convorbire îndelungată, în cursul nopții după ora Washingtonului, cu numai câteva ore de primirea la Casa Albă a premierului Japoniei, Shinzo Abe.

Comunicatul administrației prezidențiale arată că Trump a acceptat, la cererea lui Xi, să continue politica predecesorului său, Barack Obama, care se baza pe principiul că există o singură China.

După cum vedeți…promisiuni solemne de păstrare a liniei Obama.
Sa luăm Israelul, alt indicator fierbinte al direcției de dezvoltare a politicii externe americane:

“Teritoriile rămase sunt limitate, și rămân tot mai puține de fiecare dată când sunt luate teritorii pentru colonii. Nu cred că dezvoltarea de colonii este bună pentru pace“, a spus Trump cu câteva zile înainte să îl primească pe premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Interviul a fost publicat online și în ebraică de către cotidianul israelian gratuit Israel Hayom.

Pe de altă parte, Trump a mai spus că analizează “extrem de serios” posibilitatea de a transfera Ambasada americană din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, dar că nu a luat o decizie în această chestiune.

“Analizez subiectul și vom vedea ce se va întâmpla”, a afirmat el, precizând că decizia “nu este ușoară” și că va reflecta “extrem de serios“.

Un refuz clar și unul voalat. De ce?
Pentru că nu vrea să supere Arabia Saudită și Regatul Hașemit. De exemplu, când s-a dat interdicția pentru musulmani, ghiciți cine nu era pe lista:

Preşedintele Donald Trump a interzis timp de trei luni intrarea în SUA a cetăţenilor din şapte state musulmane considerate bastioane ale terorismului. Ordinul său nu vizează şi monarhiile din Golf, deşi numeroşi terorişti provin tocmai din acestea, decizie pe care unii analişti o pun pe seama bunelor relaţii pe care aceste ţări importante din punct de vedere strategic le au cu Washingtonul şi pe faptul că ele cooperează cu SUA în combaterea terorismului, se arată într-un comentariu publicat de AFP.

Deci alta continuare a liniei Obama.
Cam cum funcționează Trump la momentul actual:

Vladimir Putin a adus în discuție, în timpul convorbirii de o oră, posibilitatea ca cele două țări să prelungească acordul semnat în 2010 de Barack Obama și Dmitri Medvedev.

Noul START prevede ca până în februarie 2018 Rusia și SUA să reducă la cel mult 1.500 numărul focoaselor nucleare strategice amplasate, ajungând astfel la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii.

Drept răspuns la propunerea lui Putin, Donald Trump a făcut o pauză și le-a cerut consilierilor săi să îi explice despre ce tratat este vorba, potrivit Reuters.

Liderul de la Casa Albă i-a replicat apoi lui Putin că noul START a fost una dintre înțelegerile păguboase negociate de administrația Obama și că tratatul e mai avantajos pentru Rusia.

Michael FLYNN, Mad Dog sunt extracție neoconă.

Și o întrebare.
Cum poți continua expansiunea globală fara a avea aerul că o faci și fără a aduce prejudicii de imagine modelului american?
Pui un aparent “diliu” la conducere, pe care îi poți acuză după de toate excesele imperialiste. Creezi și o contra mișcare în SUA, o contra simbolizare și gata rețeta. Nu sistemul e de vina ci nebunu’ care uzitat sistemul alandala.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s